Cnossen
Tijdens de ledenvergadering van 2016 is met een overweldigende meerderheid Harmen Cnossen gekozen tot nieuwe dirigent van Sint Clemens. 

Cnossen kreeg zijn eerste piano- en slagwerklessen toen hij zeven jaar was. Hij studeerde slagwerk en piano aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden, het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en pauken aan de Herbert von Karajan Academie bij het Berliner Philharmoniker. Daarnaast volgde hij cursussen oude muziek in Weimar en Utrecht.

Al tijdens zijn studie speelde Cnossen in het Europees Jeugd Orkest en dirigeerde hij kamermuziek, opera, oratorium, symfonieorkesten, musical en kerkmuziek. 

Cnossen was vaste dirigent bij het Tchaikovsky Chamber Orchestra of Belgium en in Nederland van het amateurorkest Coro e Orchestra di Giuseppe Verdi in Groningen waarmee hij muziek van de componisten als Giacomo Puccini en Giuseppe Verdi uitvoerde.

Sinds 2006 stond Cnossen voor het Kerkraads Symfonie Orkest en van 2008 tot 2013 was hij dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine in de rang van Majoor der Marinierskapel. En nu dus vanaf 2016 dirigent van onze eigen fanfare St. Clemens! We kijken ontzettend uit naar de komende periode en zijn er van overtuigd dat Harmen veel inspirerende en leerzame repetities zal verzorgen!

Harmen, succes!